Agnieszka Kotulska finalistką Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
Miło nam poinformować, że Agnieszka Kotulska, uczennica klasy 3b, uzyskała tytuł finalisty ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Finałowe zmagania olimpijskie trwały od 21 do 23 marca w Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie. Pierwszego dnia uczestnicy wzięli udział w spotkaniach z komisją i dyrektorem placówki, w której odbywały się zawody oraz odwiedzali pracownie szkolne. Drugiego dnia w Centrum Egzaminów Testowych Pomorskiego Uniwersytetu Pomorskiego odbyła się część pisemna, po której 30 osób z najwyższymi wynikami zakwalifikowało się do części praktycznej. Zadanie w tej części polegało na wykonaniu w poprawny sposób trzech danych potraw, udekorowaniu ich i wydaniu w czasie do 90 minut. Druga część tego zadania dotyczyła zakresu obsługi klienta i polegała na dobraniu oraz rozłożeniu poprawnie zastawy stołowej pod dane menu. Trzeciego dnia wyłoniono finalistów i sześcioro laureatów. Olimpiadzie towarzyszyły wykłady i pokazy kulinarne.
Agnieszce serdecznie gratulujemy wspaniałego sukcesu i wielu możliwości wyboru kierunków studiów, na które uzyskała już 100% wyniki z egzaminu maturalnego!