Wiosna w kuchni
„Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty …..”
Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi
Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni
Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis
Zapachniało, zajaśniało… wiosna, ach to ty …
Chciałoby się, aby słowa piosenki Marka Grechuty były odzwierciedleniem stanu pogody na zewnątrz, ale sami widzimy, że porzekadło: „w marcu jak w garncu” na obecną chwilę jest jak najbardziej aktualne. Nie zraża to jednak naszych hetmańskich „czarodziejek”, które znalazły Wiosnę… w kuchni. To właśnie ona ubogaca i dodaje smaku oraz aromatu, a przede wszystkim właściwości zdrowotnych rodzinnym śniadaniom. Na edukacji zdrowotnej, w ramach lekcji WF-u, dbamy o nasze zdrowie, przy okazji też o figury, sporządzając posiłki, które nie tylko cieszą oczy, ale również służą dobremu samopoczuciu naszych rodzin. Staramy się, aby serwowane posiłki poprzez wzbogacanie ich nowalijkami zawierały tak potrzebne witaminy i minerały. Dzięki wiosennym produktom tworzymy pyszne i kolorowe dania! Takie śniadanie z pewnością wprowadzi każdego w dobry nastrój i zapewni energię od początku dnia.